Mångkulturell mötesplats
En mötesplats där människor växer, är delaktiga, trygga och bidrar med sin förmåga.

1. Vi erbjuder en del olika aktiviteter som alla också kommer att fungera som språkträning, vilket gör att på dessa träffar ska vi alla prata svenska. För kvinnor med små barn erbjuder vi barnpassning vid dessa tillfällen.

Vad är det för aktiviteter då? 
Mångkulturella smårätter
 Vi lagar exempelvis samosa, shawarma och bajiya och pratar om nyttig mat. Hälsa och välmående 
Vi kör ett gympapass som inte är alltför svårt. Vi kommer att ha 2 olika. En grupp för enbart kvinnor, och en blandad. Vi bjuder på ett gratis prova-på-månad och vill man fortsätta blir kostnaden 200:-/månad. 
Svensk kultur 
Vi går igenom en del ”oskrivna lagar”, alltså typiskt svenskt beteende som man kanske inte känner till om man är ny i landet. Vi tittar också på en kort film, och diskuterar innehållet efteråt.
Data-kunskap.
Vi lär ut lite enklare datakunskap och visar hur man kan använda internet, hur man kan skaffa sig en e-mailadress och sociala nätverk, såsom Facebook. Vi pratar också lite om riskerna med att göra köp via internet, och vad man då bör undvika. Vi visar och förklarar hur man använder BankID när man betalar räkningar. 
Extra stöd som du kan få när du kommer till oss:

· Blankettstöd. Få hjälp med att fylla i blanketter

· Kontakt med myndigheter, Skatteverket, Försäkringskassan m.fl., även hjälp med att boka/avboka tid hos exempelvis vårdcentral

· Samtal om kost och hälsa. Vikten av bra mat och motion

· Körkortsteori hjälp

 Har du en idé du vill utveckla och göra verklighet av? Mutcho kan, tillsammans med sina partners, Coompanion, Almi m.fl., ge information om uppstart, medskapande och samverkan, och även ge allmän information om sådant som kan vara bra att veta.

Skulle du vilja prova på att jobba inom en av våra verksamheter
 
Kontakta oss på 0706725738 eller ntotom@mutcho.nu
1
2
3
5